Malzeme:
1 kg. karnabahar,
1 su bardağı kızartma yağı,
3-4 yumurta,
2 kaşık un,
tuz.
Yapılışı:
1- Karnabaharları yakayıp kurulayınız.
2- Karnabahar haşlandıktan sonra suyu süzülür, çiçekler elle biraz sıkılıp, yassıltılır, sonra bulamaca batırılıp kızartılır. Karnabaharları az su ile yavaş ateşte haşlayıp suyunu çektirmeğe çalışınız. Çünkü karnabahardaki bütün vitaminler suya geçmiştir. Bu suyun dökülmemesi lazımdır.
3- Porselen bir kaba 4 yumurta sarısı koyunuz.
4- Akını da küçük bir tencereye koyunuz (Aka hiç sarı karıştırmadan ayırınız).
5- Yumurta sarısına 2 kaşık unu ve tuzu koyup karıştınnız.
6- Akların içine bir fiske tuz atıp telle veya çatalla iyice karıştırarak beyaz köpük haline getirinceye kadar çarpınız.
7- Akları da yumurta sarısı ve un bulamacına koyunuz.
8- Hazırlanan karnabaharları önce una sonra bulamaca batırıp kızartınız.
9- Kağıt yayılmış tepsiye çıkarınız.
10- Yağı süzüldükten sonra servis tabağına yerleştiriniz.
11- Yoğurtla servis yapınız.
ML® Karnabahar Kızartması için tıklayın
|