İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Adet Kara Kabak
2 Adet Soğan
2 Su Bardağı Dolmalık Bulgur
250 Gr Kıyma
1/2 Demet Maydanoz
2 Yemek Kaşığı Kuru Nane
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
2 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3 Yemek Kaşığı Karışık Salça
2 Su Bardağı Su
1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
Kara kabağın kabukları ince bir şekilde soyulur.
Kabağın tepesi kapak şeklinde açılır ve çekirdekleri çıkartılır.
Kabak ince ve uzun bir şekilde soyulur ve ağaç dallarına asılarak kurumaya bırakılır.
Kuruyan kabaklar bez torbaya konarak kilerde saklanır.
Yemek yapımından evvel kuru kabaklar 30 dakika ılık suyun içinde bekletilir.
Bir kaba doğranan soğan, bulgur, salçanın yarısı, tuz ve baharatlar konur ve yoğrulur.
3-4 dakika sonra harca kıyma, doğranan maydanoz, yarım su bardağı su ve zeytinyağının yarısı ilave edilip harç özleşene kadar yoğrulur.
Yumuşayan kabakların üzerine harçtan bir parça konarak üçgen şeklinde sarılır ve tencereye konur.
Zer için salça kalan zeytinyağında kavrulur, 3-4 dakika sonra üzerine kalan su dökülür, karıştırıldıktan sonra sarmaların üzerine ilave edilir.
Tenceredeki su kaynayınca ocağın altı kısılır.
Sarmalar piştikten sonra tencerenin içinde dinlenmeye bırakılır, yanında yoğurt ile birlikte servis edilir.
|