Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kara Kabak Sarması (Aksaray)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kara Kabak Sarması (Aksaray)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2277
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184188
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2025
8 defa indirildi / yazdırıldı




İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1 Adet Kara Kabak
2 Adet Soğan
2 Su Bardağı Dolmalık Bulgur
250 Gr Kıyma
1/2 Demet Maydanoz
2 Yemek Kaşığı Kuru Nane
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
2 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3 Yemek Kaşığı Karışık Salça
2 Su Bardağı Su
1/2 Su Bardağı Zeytinyağı

Kara kabağın kabukları ince bir şekilde soyulur.
Kabağın tepesi kapak şeklinde açılır ve çekirdekleri çıkartılır.
Kabak ince ve uzun bir şekilde soyulur ve ağaç dallarına asılarak kurumaya bırakılır.
Kuruyan kabaklar bez torbaya konarak kilerde saklanır.
Yemek yapımından evvel kuru kabaklar 30 dakika ılık suyun içinde bekletilir.
Bir kaba doğranan soğan, bulgur, salçanın yarısı, tuz ve baharatlar konur ve yoğrulur.
3-4 dakika sonra harca kıyma, doğranan maydanoz, yarım su bardağı su ve zeytinyağının yarısı ilave edilip harç özleşene kadar yoğrulur.
Yumuşayan kabakların üzerine harçtan bir parça konarak üçgen şeklinde sarılır ve tencereye konur.
Zer için salça kalan zeytinyağında kavrulur, 3-4 dakika sonra üzerine kalan su dökülür, karıştırıldıktan sonra sarmaların üzerine ilave edilir.
Tenceredeki su kaynayınca ocağın altı kısılır.
Sarmalar piştikten sonra tencerenin içinde dinlenmeye bırakılır, yanında yoğurt ile birlikte servis edilir.






Kara Kabak Sarması (Aksaray) Tarifleri Eskişehir Yemekleri



(1 adet Kara Kabak Sarması (Aksaray) 56 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası