|
|
KARABAKAL FIRIN ÇEVİRMESİ |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc81916
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2012
2,463 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
10 adet karabakal
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı tepeleme yağ (100 gram)
1/2 çay kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
1 kahve fincanı krema
1 su bardağı Sos Krem
8 adet kanepe ekmeği
1 çorba kaşığı tereyağı
1) Karabakalları tuzlayıp biberleyip ayaklarını bağlayınız.
2) Yeterli büyüklükte bir kaba yağı koyup erittikten sonra, karabakalları yağa bulayıp kızgın fırına sürünüz. 3-4 dakikada bir yağdan alıp üzerlerine dökerek 8-10 dakika kızartıp fırından çıkarınız.
3) Bir kaba çıkarıp kabındaki yağı dökünüz ve kaba kırmızıbiber ve soğan ilâve edip 1 dakika karıştırınız.
4) Kremasını ve sos kremini koyup 2 dakika kaynatıp süzünüz.
5) Karabakalları iplerini çıkarıp, kanepelerin üstüne sırtüstü yatırıp, üzerlerine 1 kaşık kızartılmış tereyağını döktükten sonra sosunu ayrı olarak servis yapınız.
Not: Karabakal, kırda ve köylerde küçük su kenarlarında kışın bulunur. Bıldırcından daha küçüktür ve aynen bıldırcın gibi hazırlanır.
|
|
KARABAKAL FIRIN ÇEVİRMESİ Tarifleri Bıldırcın Tarifleri
|
|