Kısa URL: https://ml.md/lc45161
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2009
2,781 defa indirildi / yazdırıldı
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
MALZEMELER
1 kg. kılçığı temizlenmiş kara balık
1 kg. ince bulgur
2 baş soğan
400 gr. sade yağ
2 yemek kaşığı salçabiber
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı un
YAPILIŞI
Aynen oruk köftesi gibi hazırlanır. Yalnız et yerine kara balık eti dövülerek konulur. Köfteden yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak parmakla oyulur. Hazırlanan kıymalı iç doldurularak ağzı kapatılır. Tepsi yağlanıp oruklar dizildikten sonra kalan yağ üzerine dökülür. Böylece sıcak fırına verilerek 20 dk. pişirilip servis edilir.