|
Karabiberli Dana Böbreği Sote |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc83876
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2012
1,770 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet dana böbreği
1 tatlı kaşığı tereyağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz karabiber
1/2 kahve fincanı rafine yağı
1 kahve fincanı esmer et suyu
1 tatlı kaşığı çiğ krema
1) Böbreklerin etrafında 2 milim yağ tabakası bırakarak 3 milim kalınlığında lira gibi dilimleyiniz.
2) Tuzlayıp karabibere buladıktan sonra rafine yağını tavaya koyup kızdırınız ve böbrekleri tavanın içine ilâve ederek 2'şer dakika alt ve üstünü kızartınız.
3) Tavadaki yağı döküp tereyağını ilâve ediniz. 1 dakika tereyağına bulayarak kızartıp servis tabağına böbrekleri diziniz.
4) Tavaya esmer et suyunu döküp bir kere kaynatınız, ateşten alıp çiğ kremayı ekleyerek karıştırınız. Sosu böbreklerin üzerine döküp servis yapınız.
|
|