Karacanın etini yumurta büyüklüğünde doğrayınız. Bunun üçte biri kadar yağlı bir koyunun göğüs etinden lokma lokma kesip tencereye koyunuz. Kuvvetli ateşte bir kaşık tereyağı ile kızartıp çıkarınız. Yerine karaca etlerini atınız. Tahta kaşıkla çeviriniz, rengi dönmeye başlayınca bir kaşık un serperek, karıştıra karıştıra kızartınız. Sonra içine biraz etsuyu, birkaç kıyılmış sarımsak, tuz ve biber koyunuz, sonra da tencereyi orta ateşte pişiriniz. Beş, on dakika geçince yağdan geçirilmiş 8-10 küçük soğanla haşlanmış taze ya da konserve mantar ilâve ediniz. Gereğince pişince yahniyi tabağa boşaltınız. Etrafına kızarmış ekmek koyup servis yapınız.
|