Aydın Valiliği
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
İçi için:
300 gr dana yağsız kıyma
2 adet domates
1/2 demet maydanoz
4 adet sivri biber
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
Hamuru için derin hamur karma kabına kuru maya ve toz şeker alınır. Üzerine ılık su ve sıvı eklenerek karıştırılır. Bu karışımın üzerine 2 su bardağı un elenerek eklenir, tuz ilave edilir. Kalan bir bardak su da kontrollü olarak eklenir. Hamur ele yapışmayana değin yoğurulur. Yoğrulan hamurun üzeri mutfak bezi ile örtülerek ılık bir yerde 45 dakika mayalanması için dinlendirilir.
Mayalanması için hamur dinlenirken, iç harç hazırlanır. Yağsız dana kıyma, ince ince doğranmış olan domates, biber, maydanoz yumurta ile karıştırılır.
Dinlenen hamur el ayası içi büyüklüğünde parçalara ayrılır. Parçalar elle açılarak, içine hazırlanan harç yerleştirilir. Kenarları harcın dışarı çıkmaması için toparlanarak düzeltilir.
Odun ateşinde pişirilerek servis edilir.
Not: Pideler fırından alındıktan hemen sonra üzerlerinde tereyağı gezdirilir. Karacasu Pidesi, çiğden harçla hazırlanır. Aydın’ın coğrafi işaretli lezzetlerinden biridir.
|