Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Söyleşiler > Karadeniz Kır Pide Amasya (1 adet - 24,090 defa bakıldı)

Karadeniz Kır Pide Amasya


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Karadeniz Kır Pide Amasya

Banu Atabay
Yazar

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489
Şehir: Beşevler ÇANKAYA
Kısa URL: https://ml.md/lc83426
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2012
3,593 defa indirildi / yazdırıldı




BA Adınızı ve firmanızı öğrenebilir miyiz?

MH Mithat Harmancı, burası Karadeniz Kır Pide Salonu.

BA Burası kaç senelik firma?

MH Burası 5 senelik bir firma ama ben çok küçük yaşlardan beri bu işi yapıyorum.

BA Bu işe nasıl başladınız, kendi tercihiniz mi, aileniz mi yönlendirdi?

MH Kendi tercihim.

BA Karadeniz kır pidesi işletmeniz, siz Karadenizli misiniz?

MH Burayı Karadeniz olarak görmeseler de Amasya Karadeniz bölgesine ait bir il. O yüzden adımız Karadeniz.

BA Siz buralı mısınız?

MH Evet buralıyım.

BA Amasya deyince akla ilk gelen elma, çörek, sakala çarpan çorbası ve bamya. Sizin konunuz "Amasya Çöreği" biraz bundan söz edelim mi?

MH Amasya'nın cevizi de meşhurdur, Amasya Çöreği de bu cevizden yapılır. Biz başka ceviz istemiyoruz illa da "Amasya Cevizi" olsun istiyoruz.

BA Amasya cevizinin özelliği nedir?

MH Biraz daha yağlı bir cevizdir.

BA Yani bu çöreğin lezzetini ceviz mi veriyor.

MH Ağırlıklı olarak ceviz veriyor, başka da bir katkı katmıyoruz.

BA Hamuru mayalı mı?

MH Evet mayalı hamur kullanıyoruz.

BA Bu çöreği içinde neler var?

MH Un, maya, ceviz, tuz ve şeker.

BA Süt, yumurta gibi şeyler?

MH Süt yok, yumurta var.

BA Doğal maya mı kullanıyorsunuz, hazır maya mı?

MH Fabrikasyon yaş maya kullanıyoruz.

BA Şeker de kullanıyorsunuz bu baskın tat mı?

MH Baskın tadı ceviz veriyor. Diğer şekerli çörekler gibi değil, daha az şekerli.

BA Görüntü olarak poğaçaya benziyor, Ankara'da sade poğaçaları bu şekilde yapıyorlar.

MH Doğru, görüntü aynı ama tadı çok farklı. Amasya çöreğinin en büyük özelliği içindeki cevizi.

BA Cevizler iri taneli mi yoksa hamurun içine dağılacak küçüklükte mi?

MH Hamurun içinde fazla iri taneli olmuyor, makine de daha küçük çekiyoruz.

BA Yani hamurla bütünleşecek küçüklükte?

MH Tabi.

BA Üzeri artı şeklinde çizilmiş ve yumurta sarısı sürülerek pişirilmiş?

MH Evet.

BA Amasya halkı, Amasya çöreğini seviyor mu?

MH Seviliyor ve alınıyor. Amasya dışında olanlar gelip alıyorlar.

BA Amasyalı olup Amasya dışında yaşayan ve buraya gelenler bunu özlüyorlar mı?

MH Hem de çok oluyor, geliyorlar toptan alıp götürüyorlar.

BA Bu çörek dayanıklı mıdır?

MH Mayalı olduğu için en fazla 2 gün dayanıyor, ama buzdolabında saklanarak bu süreyi uzatıyorlar.

BA Derin dondurucuda mı?

MH Naylon torbaya koyup dolaba koyduğunuz zaman yani buzluğa değil, 1 hafta - 10 gün dayanıyor.

BA Amasya kahvaltılarında, Amasya Çöreğinin yeri var mı?

NH Kahvaltılarda tercih ediliyor.

BA Bu çörek evlerde de yapılıyor mu?

NH Tabi yapılıyor, ama böyle olmuyor, onlar ev çöreği oluyor.

BA Bunun içine yağ koyuyor musunuz?

NH Tabi yağ da var.

BA Anladığım kadarıyla pastacılıkta kullanılan yağlardan kullanıyorsunuz?

NH Evet bunda da, diğer poğaçalarda da pastane tipi yağlar kullanıyoruz.

BA Amasyalı hanımlar kendi günleri için de bunlardan sipariş ediyorlar mı?

NH Tabi ediyorlar.

BA Daha çok neyi sipariş ediyorlar?

NH Amasya çöreği, burmalı çörek ve börek, siparişler bu yönde oluyor. Bildiğiniz klasik poğaçaların pek talebi olmuyor.

BA Kaç çeşit ürününüz var?

NH Çörek, börek, poğaça bizim başka çeşidimiz yok.

BA Amasya böreğinin özelliği var mı?

NH Amasya böreği; bildiğiniz kol böreğinin cevizlisidir.

BA Adı o yüzden Amasya böreği demek ki. Bundan sonra cevizli kol böreği gördüğümüz zaman buna "Amasya Böreği" diyeceğiz, mutlaka o da çok lezzetlidir.

NH Evet.

BA Peki efendim çok teşekkür ederiz, bize vakit ayırdığınız için.

NH Rica ederim, ben teşekkür ederim.














Karadeniz Kır Pide Amasya Tarifleri Söyleşiler



(1 adet Karadeniz Kır Pide Amasya 24,090 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort