Malzemeler:
1 orta boy karnabahar, çiçeklerine ayrılıp tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanmış
köfte malzemeleri:
2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 yumurta akı
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru nane
pul biber
dereotu
ayrıca:
sarımsaklı yoğurt
Hazırlanması:
Geniş bir kapta bulgura kaynar suyu döküp üzerini kapatın.
20 dakika sonra -bulgurlar kabarınca- diğer köfte malzemeleriyle karıştırıp, yoğurun.
Karışımdan küçük toplar yapıp dağılmamaları için buzdolabında 15-20 dakika bekletin.
Daha sonra köfteleri kaynar suda 3-4 dakika haşlayın. Haşladıklarınızı sudan alıp servis tabağına koyun.
Haşlanmış karnabaharları ve köfteleri üzerlerini kaplayacak kadar sarımsaklı yoğurt ile karıştırıp servis tabağına alın.Üzerini pul biber ve dereotu ile süsleyip servis yapın.
|