|
Karalahanalı Mısır Ekmeği |
|
seramik tava
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.12.2014
Mesajlar: 39 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc138618
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2018
689 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr mısır unu
170 ml ılık su
Yarım paket Pakmaya Ekşi Mayalı Ekmek Harcı (Esmer Ekmekler İçin)
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yaprak kara lahana
Hamur yoğurma kabına mısır ununu ekleyin. Üzerine paketin yarısını ve tuzu döküp kaşıkla iyice karıştırın. Yoğurdu da ekleyip hafifçe karıştırın.
Ölçülü suyu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın.
Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 10 dakika karıştırın.
Hamurun üzerini örtüp ılık bir ortamda yarım saat mayalandırın.
Karalahanayı yıkayıp süzdükten sonra ince doğrayın ve zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamurun mayalanma süreci bittiğinde lahanayı ekleyip tekrar yoğurun. Somun ekmek şeklinde toparlayın. Bu şekilde, oda ısısında tekrar mayalanması için yarım saat daha bekletin.
Fırının alt rafına içinde su olan bir metal kase yerleştirin.
Fırını 200 dereceye ayarlayın. Önce 10 dakika pişirin, sonra fırının ısısını 180 dereceye indirin. 20 dakika daha pişirin.
|
|