|
|
Karamel Sos |
|
çilekli süt
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2017
Mesajlar: 21 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc122641
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2017
1,119 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak şeker
Yarım bardak krema
2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
Çeyrek bardak su
Çeyrek çay kaşığı tuz
Tereyağını dolaptan çıkarın. Kremayı küçük bir cezveye koyarak hafifçe ısıtın.
Şeker ve suyu Fontignac Biarrtiz sos tavasında hafifçe karıştırıp, orta-yüksek ateşe koyun. Pişme esnasında hiç karıştırmadan amber rengine dönene kadar kaynatın. Püf noktası asla karıştırmamak, şekerin renginin dönmesini beklerken sabırlı olmak ve gözünüzü şekerden ayırmamak çünkü şekerin yanması çok hızlı gerçekleşir. Şekerin istediğiniz renge gelmesi 10-12 dakika kadar alacaktır. Karameli daha koyu renkli seviyorsanız daha fazla ateşte bekletebilirsiniz.
İstediğiniz renge gelen şekerin üzerine ılık kremayı yavaşça ilave edin ve hızlı bir şekilde karıştırın. Dikkatli olun, bu esnada çok fazla buhar çıkacak, eliniz yanmasın. Şeker ve kremayı 3 dakika boyunca hafifçe karıştırarak kaynatın.
Karameli ocaktan alarak tuz ve terayağını ilave edin. Tereyağı eriyene kadar karıştırın. Ilınana kadar bekledikten sonra servis edebilirsiniz.
Servis önerisi: Meyve parçalarını banarak, kahvenize ilave ederek, dondurma-kek-pasta üzerinde sos olarak tüketebilirsiniz.
|
|
Karamel Sos Tarifleri Arçelik Yemek Tarifleri
|
|