Malzeme:
50 gram Bizim Mutfak Teremyağ
4 adet armut
2 çorba kaşığı esmer şeker
Üzeri için :
krema, tarçın
Krep Hamuru için :
1 paket (165 gram) Bizim Mutfak Krep
2,5 su bardağı süt
2 adet yumurta
50 gram Bizim Mutfak Teremyağ
bir tutam Tozşeker
Krep hamuru için Bizim Mutfak Krep toz karışımı, 2 yumurta ve sütü bir kaba alıp çırpın. Bir parça Teremyağ’ı teflon tavaya alıp eritin. Bir kepçe dolusu krep harcını tavaya dökün. Tavanın her yerine eşit dağılması için tavayı hafifçe sallayın. Krepleri arkalı önlü pişirin. Malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Her defasında Teremyağ’ı ekleyin. Bir tavada Teremyağ’ı eritin. Armutları soyup dilimleyin. Doğradığınız armutları tavanın içine alıp, armutlar altın rengine dönüşünceye dek 4-5 dakika kaşıkla çevirin. Esmer şekeri ve tarçını da ilave edip, şeker çözülüp yapışkan bir hal alana kadar karıştırmaya devam edin. Karamelize olmuş armutları kreplerin içine yerleştirin. Krepleri katlayarak servis tabaklarına alın. Kreplerin üzerini krema veya dondurma ile süsleyerek servis yapın.
|