1 çay bardağı baldo pirinç
5 su bardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
1,2 çay kaşığı dövülmüş sakız
1 yemek kaşığı margarin
Elmalı karamel için:
3 adet elma
3 çorba kaşığı esmer şeker
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı su
Pirinçleri 1 su bardağı su ile 5 dakika haşlayın ve daha sonra süzün.sütün içine haşlanmış pirinci, şekeri, nişastayı, dövülmüş sakızı ve 1 yemek kaşığı margarini katıp iyice çırpın ve 20 dakika kaynatın. Elmaları incecik dilimleyin ve bir tavada esmer şeker, margarin,1 kaşık su ile hazırladığınız karamel sosa ekleyip 5 dakika pişirin. Sütlaç piştikten sonra buzdolabında 15 dakika bekletin. Daha sonra üzerine karamel yaptığınız elmaları dizin ve servis yapın.
|