|
|
Karamelize Muz Dondurma ve Çikolata |
|
pembe ortanca
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2016
Mesajlar: 26 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc116494
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2016
1,449 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 büyük olgun muz
1/4 bardak dolu koyu kahverengi şeker
2 yemek kaşığı margarin
6 adet bütün bütün olarak kurutulmuş acı, ince kırmızı biber
115 gram bitter çikolata (kabaca doğranmış)
4 top Vanilyalı dondurma
Muzların kabuklarını soyup dörde bölün ve muz parçalarını eşit olarak 4 servis tabağına pay edin.
Ağır bir tavada orta dereceli ısıda yağı eritin, 1 kat muz yerleştirip üzerine şeker serpin. Ateşin ısısını orta-yüksek dereceye getirip muzları çevirerek; şeker karamelize hale gelene kadar, yaklaşık 3-4 dakika kadar pişirin.
2 adet aci biberi küçük bir sos tavasına ufalayın. Üzerine çikolata ve 1/4 fincena ek olarak 3 yemek kaşığı su ekleyip, çikolata eriyene kadar orta dereceli ısıda pişirin.
Eriyen çikolatayı 4 küçük servis kasesine pay edin. Kalan biberler ile süsleyin. Muzları yerleştirdiğiniz tabakların yanına yerleştirin. Muzun yanına dilediğiniz kadar vanilyalı dondurma ekleyerek servis edin.
|
|
Karamelize Muz Dondurma ve Çikolata Tarifleri Kup Tarifleri
|
|