Kısa URL: https://ml.md/lc48487
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2010
2,350 defa indirildi / yazdırıldı
Malzeme:
1 kg tatlı soğan
2 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı Teremyağ
400 gram sert beyaz peynir
2 adet yumurta
1 paket krema
Hamuru için :
180 gram Bizim Margarin
2 su bardağı Bizim Mutfak Un
1 paket Bizim Mutfak Kabartma Tozu
2 çorba kaşığı buzlu su
Tuz
Hamur malzemelerinin hepsini iyice yoğurup altı çıkan kek kalıbına döşeyin. Üzerine yağlı kağıt döşeyip mercimeknohut gibi ağırlık yapabilecek bakliyat dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin ve bir kenara alın. İç malzemesi için soğanları ay şeklinde doğrayın. Tozşeker ve teremyağ ile bir tavaya alıp karamelize olana kadar soteleyin. Beyaz peyniri rendeleyip yumurta ve kremayla karıştırın. Karamelize olan Soğanı peynir ile karıştırıp pişmiş tart hamurunun üzerine dökün. 200 derecede 35-40 dakika pişirin.