https://migros.com.tr
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 dal taze kekik
1 kg. soğan
1 adet defne yaprağı
3 çorba kaşığı üzüm sirkesi
Tuz
Karabiber
1 paket spagetti
1 kase maydanoz
250 gr. az yğalı yoğurt
1. Soğanları yuvarlak şekilde doğrayın.
2. 2 çorba kaşığı zeytinyağı, kekik, soğan, defne yaprağı ve 1 çay kaşığı tuzu bir tavaya alın.
3. Orta ateşte arada karıştırarak yaklaşık 1 - 1,5 saat pişirin.
4. Eğer tava kurursa her seferinde bir çorba kaşığı olmak suretiyle su ekleyin ve soğanların yanmasını önleyin.
5. Sirkeyi de tavaya alarak kaynayıp uçana kadar bekleyin ve kekik dallarıyla defne yaprağını çıkartın.
6. Bir tencerede makarnayı al dante olacak şekilde haşlayın; süzdükten sonra, maydanoz ve tuzla beraber soğanlara karıştırın.
7. Makarnayı 5 porsiyona bölün ve her porsiyonun üzerine 50 gr yoğurt koyun.
8. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip, karabiberle servis edin.
|