http://www.hurriyet.com.tr
1 çorba kaşığı tepeleme un
850 mililitre süt
1 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı çekilmiş kabuksuz çiğ badem
2,5 çorba kaşığı nişasta
15 adet kuru kayısı
Yarım çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı su
2 kaşık tereyağı
20 adet kabuksuz çiğ badem
Kuru kayısıları sıcak su içinde 30 dakika bekletin. Suyunu süzdüğünüz kayısıları koparmamaya özen göstererek ikiye bölün. Kayısıların üzerine şeker dökün ve karıştırın. Kabuksuz çiğ bademleri de içine ilave edin. Şeker eriyince su ekleyin ve tarçın koyun. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Tereyağını ilave edin, karıştırıp bekletin.
Bademleri sıcak suda 15 dakika beklettikten sonra kabuklarını soyun. İyice kuruyan bademleri robotta un haline getirin.
Süt, un, nişasta ve şekeri iyice karıştırın. Çırpılmış yumurta sarısı ve sütü üzerine ilave edin. Bademi ilave edin ve orta ateşte pişirin. Fokur fokur kaynamaya başlayınca, bir taşım kaynatıp kenara alın.
Kaselere bir kat keşkül, üzerine bir miktar kayısı koyun. Üzerine tekrar keşkül koyun ve en üstüne de kalan kayısıları paylaştırın. Buzdolabında bekletin.
Üzerini tercihe bağlı olarak badem ya da antepfıstığı ile süsleyin.
|