2 adet yumurta
1 paket tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
Alabildiği kadar un
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 adet karanfil
1 çorba kaşığı limon suyu
Şerbet yapmak için, su, şeker ve karanfiller bir tencereye atılır. Orta ateşte kıvam almaya başlayınca limon suyu eklenir. 5 dakika daha kaynatılır, karanfiller alınır ve soğumya bırakılır. Yumuşak tereyağı, yumurtalar bir kaba konur ve mıcıklanır. Üzerine tuz, kabartma tozu ve toplanan kadar un ilave edilir. Hamurdan yarım limon kadar parçalar alınır ve yuvarlanır, tepsiye dizilir. 180 derece fırında kıpkırmızı olana kadar pişirilir. Fırından çıktıktan 3 dakika sonra soğuk şerbet gezdirilir. Şerbeti çekince ikram edilebilir.
|