MALZEMESİ
1 Su bardağı eritilmiş margarin
Yarım su bardağı küllü su
1 Su bardağı toz şeker
1 Çay kaşığı karbonat
1 Su bardağı çekilmiş ceviz
Yeter miktarda karanfil
Bir fiske tuz
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
1.Margarini, kabartma tozunu, bir fiske tuzu küllü suyu ve şekerin yansını, çukur bir kapta karıştırınız.
2.Unu yavaş yavaş ilâve ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız.
3.Hazırlanan hamuru yarım saat dinlendiriniz.
4.Çekilmiş veya havanda iyice dövülmüş cevizin içine, dövülmüş karanfil tozunu ve şekerin ikinci yarısını ilâve ediniz.
5.Dinlenmiş hamurdan, ceviz iriliğinde parçalar kopararak elde yuvarlayınız ve çukurlaştırarak içlerine cevizli içten doldurarak üstlerini elle kapatınız.
6.Her parçanın üstüne birer karanfil koyarak yağlı fırın tepsisine diniz.
7.Orta ısı derecesinde fırında pişiriniz,
8.Üzerlerine pudra şekeri serperek servis tabağına alınız.
|