1 paket tuzsuz etimek
4 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 çay bardağı ceviz İrice kıyılmış
1 tatlı kaşığı margarin
8 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Muhallebisi İçin:
1 lt. süt
Üzeri İçin:
1 paket krem şanti
Nar
Yağımızla şekerimizi ocağa alalım ve kavurarak yakalım. Esmerleşen şekere suyumuzu ilave edelim. 5 dk. kaynatalım ve vanilyamızı da ilave ederek 2dk. daha kaynatalım. Tepsiye dizdiğimiz etimeklerimizin üzerine sıcak şerbetimizi bolca dökelim. Etimeklerimizin her yerinin eşit şekilde ıslanmasına dikkat edelim. Islanan etimeklerin üzerine bolca ceviz dökelim. Diğer yandan Süt, şeker ve irmiği karıştırıp, pişirelim. Muhallebi kıvamına gelince etimeklerin üzerine yayalım ve soğumaya bırakalım. Son olarak üzerindeki tarife göre 1 paket krem şantiyi hazırlayalım. Soğumuş olan tatlımızın üzerine krem şantimizi sürelim ve bolca hindistan cevizi ile süsleyelim. (Karbeyaz ismini de buradan alıyor) Dolapta beklettikten sonra servis yapalım.
|