https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2 yumurta
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
110 g yumuşak margarin
Üzeri için:
2 poşet Dr. Oetker Şeker Hamuru
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Gıda boyası (kahverengi)
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Buğday Nişastası
Kalıp:
Kağıt muffin kalıbı
Dr. Oetker Tradition Serisi 6'lı Muffin Kalıbı
Kağıt muffin kalıplarını metal muffin kalıbının içine oturtun. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Yumurta, pudra şekeri ve şekerli vanilini çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine un ve hamur kabartma tozunu ilave edin ve 3 dakika daha çırpın. Margarini ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Hamuru muffin kalıplarının 2/3'nü dolduracak şekilde paylaştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp metal muffin kalıbından çıkarın. Soğutma teli üzerine alın ve soğumaya bırakın.
1 poşet şeker hamurunu poşetinden çıkarıp elinizde yumuşayıncaya kadar kısa bir süre yoğurun. Tezgaha az miktarda nişasta serpin ve 0,5 cm kalınlığında açın. Muffinlerin üst yüzeyi boyutunda yuvarlak kesin, altlarını hafif ıslatarak muffinlerin üzerine yapıştırın. İkinci şeker hamurunu da kısa süre yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak kardan adamların kafaları için toplar hazırlayın. Kalan şeker hamurunu küçük parçalara bölüp renklendiricileri ekleyerek farklı renkler elde edin.
Kardan adamların kafalarını az miktarda su ile ıslatarak muffinlerin üzerine yapıştırın. Kahverengi hamurla dal şeklinde kollarını hazırlayıp su ile yapıştırın, hazırladığınız renkli hamurlarla atkı ve düğmelerini hazırlayıp su ile yapıştırın. Arzuya göre gıda kalemi ile süslemeleri tamamlayın.
|