350 gram kalkan balığı filetosu, 2.5 cm kalınlığında, 1.5 cm'lik parça
350 gr kılıçbalığını biftek, kalın 1.5 cm'lik parçalar halinde kesilmiş
2 adet yuvarlak oyulmuş kabak
Şiş ve ızgara için:
1/4 su bardağı erimiş zeytinyağı
2 yemek kaşığı ince doğranmış arpacık soğanı
1/2 çay kaşığı taze kekik yaprağı
Deniz tuzu
8 adet kiraz domates, ikiye bölünmüş
Kömür ızgarasını hazırlayın. Küçük bir sos kabında arpacık soğanı, kekik yaprakları ve 1/4 çay kaşığı tuzu karıştırıp düşük ısılı ateşte kavurun.
8 adet şişe önce domates ile başlayarak balık ve kabakları sıra ile dizin ve sırayı yine domates ile bitirin. Balıkların üzerine çok az bir miktar zeytinyağı sürün ve tuzla tatlandırın.
Şişleri çevirerek yaklaşık altışa dakika pişirin. Şişleri servis tabaklarına aktarıp arpacık soğanı ve kekikli yağlı karışım serperek, sıcak olarak servis edin.
|