2 paket baklava yufkası
2 su bardağı kıyılmış ceviz, fıstık
200 gram kaymak
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı buğday nişastası
250 gram tereyağı
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
Baklava yapacağınız yuvarlak bir tepsiye, aralarına nişasta serpilmiş baklava yufkalarından 25 tanesini keserek yerleştirin. Cevizi, kaymağı, şekeri karıştırıp her tarafına yayın. Üzerine tekrar aralarına nişasta serpilmiş yufkaları döşeyin. Çok küçük dilimler halinde kesmek için önce ortadan dörde bölün, her bir üçgeni baklava şeklinde kesin. Bu şekilde yapmak istemiyorsanız, yufkayı oklavaya sarıp büzdürerek çekin, yuvarlak şekilde sarıp dizin tepsiye; bülbülyuvası gibi üzerine ceviz yerleştirin. Aslında değişik şekillerde hazırlayın, üzerine kızdırdığınız tereyağını dökün. 180 derecedeki fırında pişirin. Şerbetini kaynatıp soğutun. Fırından çıkan baklavanın üzerine şerbeti döküp dinlendirin.
|