https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı süt
1 paket Dr. Oetker Sütlü, Bitter, Beyaz Çikolata Parçaları
Süslemek için:
1 poşet Dr. Oetker Hazır Çikolatalı Sos
Kalıp:
4 adet 7 cm çapında ve 6-7 cm yüksekliğinde pişirme kalıbı
Pişirme kağıdından 20x20 cm boyutlarında 4 kare kesip kalıpların içine oturtun. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine şekerli vanilini ekleyip kaşık ile karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp çırpma teli ile 1 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağ ve sütü ilave edip 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyip 1 dakika karıştırın. Çikolata parçalarından 1 yemek kaşını üzeri için ayırıp kalanları hamura ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Hamuru pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz kalıplara paylaştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından alıp pişirme kağıdı ile birlikte kalıplarından çıkarın ve soğumaya bırakın. Üzerlerine çikolatalı sos dökün, ayırdığınız çikolata parçalarını serpin ve servis yapın.
|