|
|
Karışık Elmasiye |
|
şema
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.09.2009
Mesajlar: 30 Şehir: Keçiören-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc40347
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2009
2,437 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tane limon
4 tane sulu portakal
4 tane mandalina
2 tane elma
4 yaprak jelatin
1 tane muz
1 tane armut
2 çorba kaşığı pudra şekeri
14 tane kesme şeker
1/2 bardak vişne reçelinden elde edilen vişne suyu
Kesme şekerler portakallara sürülerek üstlerine portakal kokusunun sinmesi sağlanır, portakalların ve yarım limonun suyu sıkılıp bir kâseye süzülerek konulur. Aynı kâseye kesme şekerlerle, bir kaşık pudra şekeri konur. Jelâtin ılındıktan sonra bir kalıp soğuk su ile ıslatılır ve çok ince olmak şartı ile bir kat jöle konur. Kalıp, buzdolabına alınır
Elma ve armutların kabukları soyulur, çekirdekleri ayıklanarak küçük parçalara doğranır. Üzerlerine kalan bir kaşık pudra şekeri, yarım limonun suyu ve vişne suyu dökülerek hepsi karıştırılır. Buzdolabındaki jelatin iyice donunca üzer mandalina dilimleri ve muzlarla süslenir, üstlerine yine ince bir jelatin tabakası dökülüp buzdolabına kaldırılır.
Elmalı karışıma, kalan soğuk jöle katılır ve iyice karış tırılır. Buzdolabındaki jöle donduktan sonra üstüne meyvel jöleli karışım dökülür ve kalıp dondurulur. Servis yapılacağ zaman kalıp sıcak suya daldırılır, yan taraflar gevşeyince ta bak başaşağı çevrilir ve kalıptan çıkarılır.
|
|
Karışık Elmasiye Tarifleri Aşure Tarifleri
|
|