|
|
Karışık Et Tagine |
|
pelteme
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2009
Mesajlar: 85 Şehir: Nallıhan-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc34974
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2009
3,065 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler 4-6 kişilik:
250 gr önceden pişirilmiş kuskus
1/2 tavuk
300 gr koyun eti
300 gr dana eti
150 gr ve nohut
60 gram taze fasulye
2 soğan
2 havuç
2 kabak
2 enginar
1 domates
1 kereviz sapı
maydanoz
1 karanfil
hindistancevizi
tarçın tozu
et suyu
tereyağı
zeytinyağı
1 tutam tuz
biber
Tüm sebzeleri yıkayın, ayıklayın, soyun.
Büyük bir tencere içinde tereyağı ve zeytinyağını beraber koyup ısıtın. Soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun. Daha sonra herbiri dört parçaya bölünmüş etleri ve aynı büyüklükte bölünmüş tavuk etlerini, bir tutam biber ve et suyunu koyarak 15 dakika pişirin.
Dövülmüş karanfil, hindistancevizi, tarçın, kereviz kıyılmış maydanoz, doğranmış domatesi ekleyin, 45 - 60 dakika kaynatın.
Bu arada ayrı bir yerde fasulye ve nohutu tuzlu suda yarım pişirin. Aynı suya doğranmış kabak ve ayıklanmış enginarı ekleyin, bir küçük parça tereyağı da ekleyip 10 dakika daha kaynatın.
Daha sonra iki teneceredeki tüm malzemeyi birleştirin. Paketteki yönergeye göre pişirdiğiniz kuskusu servis tabağına alın, yanına sebzeli eti koyarak servise sunun.
|
|
Karışık Et Tagine Tarifleri Arap Yemekleri
|
|