6 adet yumurta
1 küçük paket margarin
250 gr. tozşeker (10 çorba kaşığı)
300 gr. un (10 çorba kaşığı)
1 çay fincanı kremşanti veya süt
1-2 çay kaşığı kakao
1-2 meyve şekerlemesi
1-2 çay kaşığı İzmir üzümü
Yarım paket kabartma tozu
Limon veya portakal kabuğu rendesi
Vanilya
Yumurtaları ve şekeri hafif ateş üzerinde çarparak ezilmiş yoğurt kıvamına getiriniz.
Yağı kaşıkla karıştırarak porselen bir kâsede biraz yumuşatınız.
Unun içerisine vanilya, kakao, limon kabuğu rendesini koyup, karıştırınız.
Çarpılmış yumurtaya, yumuşatılmış yağı, unu, sütü veya kremşantiyi, doğranmış şekerlemeyi, üzümü koyup, hepsini yumurtaya yediriniz.
Yağlanmış ve altına kâğıt konmuş kek kalıbına karışımı yarısına kadar doldurunuz.
Isıtılmış fırına koyup, 30-40 dakika pişiriniz.
Pişince kontrolünüzü yapıp, fırından çıkarınız.
Hafif soğuyunca kalıptan çıkarıp, servis tabağına koyup, üzerine pudraşekeri serpip, servis yapınız.
|