1 paket toz kremşanti
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı tatlı süzme yoğurt
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı bal
Üzeri için:
10 adet çilek veya erik (incecik doğranmış)
10 adet kayısı (incecik doğranmış)
10 adet kiraz veya kivi
1 yemek kaşığı limon suyu
Çilek, kayısı ve kirazı bir kaseye alıp üzerinde limon suyu gezdirdikten sonra karıştırın. Meyveleri buzdolabında bekletin. Diğer taraftan, kremşanti ve soğuk sütü derin bir kaba aktarıp mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın. Yoğurt, vanilya ve balı da ekleyerek çırpmaya devam edin. Meyvelerin yarısını kremaya ekleyerek kaşıkla karıştırıp kaselere paylaştırın. Kalan meyvelerle de üzerini süsleyerek servise sunun.
|