1 su bardağı portakal suyu
3 su bardağı su
100 gr (1+1/4 su bardağı) toz şeker
1 portakalın kabuğu (ince rendelenmiş)
60 gr (1/2 su bardağı) nişasta (yarım bardak suda ezilmiş)
2 iri muz (kabukları soyulup, halka doğranmış)
2 portakal (kabuklan soyulup, dilimlere ayrılmış).
Büyükçe bir tencereye su, portakal suyu, şeker ve portakal kabuğu rendesini koyup, orta ateşe oturtunuz.
Ağır ağır karıştırarak 1 dakika, şeker eriyene kadar kaynatınız. Yumurta teli ile nişastayı pürtüksüz hale gelinceye kadar çırpıp, tencerede kaynayan karışıma ekleyiniz. Nişastayı karıştırarak karışıma yedirerek, bir taşım kaynatıp tencereyi ateşten alınız.
Birer kişilik 8 kaseye muz ve portakalları eşit olarak yerleştiriniz. Tenceredeki pelteyi kaselere eşit olarak boşaltıp servis ediniz.
|