Malatya Valiliği
2 baş kuru soğan
Bir miktar kavurma
Kavurmak için toplanmış doğal otlar
2-3 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber
Tuz
Otları (sirmak, tavşankulağı, yağlıcık, hışhışik, yonca, ısırgan, ebegümeci, kuşekmeği, gılcan otu, madımak, tahdik otu ve evelik otu gibi) ayıklayın, yıkayın ve doğrayın.
Çok az su ile haşlayıp süzgece alın. Kuru soğanı, yemeklik olarak doğrayın. Tereyağı ile sarartıp kavurma, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber koyup karıştırın.
Haşlanmış otları katıp ara ara karıştırarak 5 dakika ateşte tutun.
Sıcak olarak yiyin.
Not: İstenirse üzerine yumurta da kırılabilir. Ot kavurması; çok değişik otlardan yapılabileceği gibi bir veya birkaç değişik ottan da yapılabilir. Pütürge ilçesinde tüm otların genel adına pancar denir. Kışlık hazırlıklardan olan kavurma, sezon boyunca bitmesi gerektiğinden her türlü yemekte ve hamur işlerinde farklı lezzetler elde etmek amacıyla kullanılmıştır.
|