|
|
Karışık Turşu |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111371
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2015
1,735 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet beyaz lahana
15 adet sivri biber
5 adet kırmızı biber
10 adet salatalık veya kornişon
3 adet havuç
4 adet yeşil domates
15 diş sarımsak
5 dilim limon
Turşu Suyu İçin;
8 su bardağı su
4 yemek kaşığı kaya tuzu
4 çay kaşığı limon suyu
2 su bardağı üzüm sirkesi
Turşu suyunu kontrol etmek için 1 adet yumurta
Sebzeleri bol suyla yıkayın. Lahanaları, havuçları ve yeşil domatesi irice doğrayın. Biberlerin ucunu kesin. Salatalıkların da her iki ucunu kesip, üzerine bıçakla birkaç delik açın.
Doğradığınız sebzeleri kavanoza boşaltın. Sarımsakları da sebzelerin aralarına yerleştirin. Dilim limonları da kavanoza, sebzelerin aralarına yerleştirin, bu aromayı arttırmak ve olgunlaşmayı hızlandırmak için yapılan bir işlem.
Turşu suyu için bir kapta su, limon suyu, sirke ve tuzu karıştırın. Hazır olup olmadığını anlamak için bir yumurtayı turşu suyunun içine bırakın, eğer yüzüyorsa yeterli miktarda tuz koymuşsunuz demektir. Aksi takdirde daha fazla tuz ekleyerek karışım oranını düzeltebilirsiniz.
Turşu suyunu da kavanoza ekleyin. Son olarak kavanozun üstünü maydanoz ile kaplayın ve kapağını kapatın. Bu işlem turşunun bozulmasını ve malzemelerin suyun üzerine çıkmasını engeller.
Serin yerde bekletin, turşunuz 3-4 hafta içerisinde hazır olacak.
Not: Eğer turşu suyu çok tuzlu olursa, suyla seyreltebilirsiniz. Bu durumda bozulmaması için mutlaka dolapta saklamanız gerekir. İsteğe bağlı olarak tarife sebze ekleyip çıkarabilirsiniz.
|
|
Karışık Turşu Tarifleri Knorr Yemek Tarifleri
|
|