175 gr (1 1/2 su bardağı) mısır unu
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
175-200 gr (3/4-1 su bardağı) su
1 orta boy karnbahar (ayıklanıp çiçeklerine ayrılmış)
Derin tavada kızartmak için yeterli yağ
Mısır unu, tuz ve kırmızıbiberi orta boy bir kaseye eleyiniz. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak suyu katıp, akar kıvamda pürtüksüz bir bulamaç elde ediniz. Bulamacı 30 dakika bir kenarda bekletiniz.
Karnabahar çiçeklerini bulamaca koyup, döndürerek iyice buladıktan sonra, kaseyi bir kenara bırakınız.
Büyük ve derin bir tavanın üçte birini yağla doldurup orta ateşte 50 saniye, içine atılan bayat bir ekmek parçası kızarana kadar kızdırınız.
Kepçeyle birkaç kamabahar çiçeğini yağa atıp 3-4 dakika, nar gibi olana kadar kızartınız. Maşa yada delikli kepçeyle karnabaharları alıp, kağıt peçete üstünde yağlarını süzdürünüz. Kalan karnabahar çiçeklerini kızartana kadar sıcak kalmalarını sağlayınız. Bütün karnabaharlar kızarınca, bir servis tabağına alarak servis ediniz.
|