|
|
Karnabahar Yaprağı Sarması |
|
evvel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.09.2014
Mesajlar: 36 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc132365
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2018
1,207 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo karnabahar yaprağı
İç harcı için:
2 su bardağı pirinç
200 gr kıyma
1 kuru soğan
1 kaşık salça
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tutam karabiber
1 tutam pul biber
1 tutam kimyon
1 tutam reyhan
1 tutam nane
1 tutam tuz
Üzeri için:
1 çay bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar su
1 tutam tuz
İç harcı için tencereye sıvıyağ koyup iyice kızdıralım. Rendelenmiş soğanı ve kıymayı ekleyelim. 2-3 dakika kavuralım. Salçayı ekleyelim kavurmaya devam edelim. Yıkanmış pirinci ekleyelim. 1 çay bardağı su ilave edelim suyu çekene kadar pişirelim. Son olarak tuzu ve bütün baharatları ekleyelim, karıştıralım ve ateşten alalım. Karnabahar yapraklarını yıkayıp kaynayan suyun içine atalım. 3-4 dakika kadar haşlayalım. Suyunu süzelim ve soğuk suyun içine atıp çıkaralım. Şimdi yapraklarımızı kare veya üçgen parçalara bölelim. İster sarma makinesinde, ister elde yaprakları normal sarma gibi saralım ve tencereye dizelim. Üzerine tuz serpelim, sıvıyağ dökelim ve üzerleri kapanacak kadar kaynamış su dökelim. Yapraklar açılmasın diye üzerine çay tabağı veya benzeri bir kap koyabiliriz. Sarmalarımızı kısık ateşte suyunu çekerek pişirelim ve servis yapalım.
|
|
Karnabahar Yaprağı Sarması Tarifleri Dolmalar
|
|