1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet kuru soğan, doğranmış
1 diş sarımsak, ezilmiş
1 tutam biber tozu
1 karnabahar
2 pırasa
4 su bardağı (1 litre) su
1/2 - 1 limon suyu ve kabuk rendesi
Taze kekik
Deniz tuzu
Karabiber
Kavrulmuş badem (kabaca dilimlenmiş)
Orta-yüksek ateşte bir tencereye zeytinyağını ekleyin.Soğan, sarımsak ve biberi ilave edin ve soğanları yumuşayıncaya kadar pişirin. Karnabahar ve pırasayı ekleyin ve birkaç dakika soteleyin.Suyu ekleyin ve kaynatın sonra düşük ısıda ve sebzeler yumusayana kadar kaynamaya bırakın. Suyunun yarısını bir kaseye dökün ve bir kenara koyun. Çorba püre haline getirmek için bir el blenderı kullanın.Limon suyu ve kabuğu, kekik, tuz ve karabiberi karıştırın.Çorbanın kıvamına göre su ekleyip ayarlama yapın. Kase veya bardak içine dökün ve taze kekik, limon kabuğu veya suyu ve kavrulmuş badem ile servis edin.
|