|
|
Karnıyarık Kurusu Yemeği |
|
bendeniz
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2008
Mesajlar: 22 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc23249
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2008
8,500 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet kurutulmuş karnıyarık patlıcan
350 gr kıyma
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardeağı su
Tuz ve karabiber
Üzeri için:
Kuru domates
Kıyılmışi maydanoz
Karnıyarık kuruları akşamdan ıslatılır. Ertesi günü hala sertse haşlayarak yumuşatılır. Diğer yanda soğan ve yağ kavrulur. Üzerine kıyma katılır, suyunu salıp çekene dek kavrulur. Salça eklenir, tuz ve karabiber serpilir. En son sıcak su ilave edilir, bir taşım kaynatılır. Haşlanan karnıyarık kuruları yayvan bir tencereye sıralanır. Hazırlanan kıymalı harç içlerine taksim edilir. Üzerlerine kuru domates konur. Orta ateşe yerleştirilir. 1 su bardağı sıcak su gezdirilir. Ateş kısılır, kapaklı olarak yarım saat kadar pişirilir.
Not: Karnıyarık kurusu yapımı reçeller bölümünde izah edilmiştir.
|
|
Karnıyarık Kurusu Yemeği Tarifleri Yerelması Tarifleri
|
|