|
|
Karnıyarık |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108570
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2015
1,445 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://migros.com.tr
4 adet orta boy patlıcan
200 gr. orta yağlı kıyma
1 adet soğan
3 adet domates
2 adet sivri biber
1/2 su bardağı kaynamış su
1 çorba kaşığı domates salçası
2 adet sivri biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 çorba kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Karabiber
Tuz
1. Patlıcanları yıkayın,sap kısımlarını da çıkararak alacalı soyun.
2. Kıyma koyacağınız yere bıçakla çizik atın.
3. Tuzlu suda yarım saat bekletin.
4. Domates ve soğanları doğrayın.
5. Geniş bir tencerede patlıcanları kızartın.
6. Ayrı bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını eritin.
7. Doğradığınız soğanları kavurun.
8. Kıymayı ilave edin ve karıştırın.
9. Kıyma piştikten sonra domatesleri ilave edin, bir miktar saçla ekleyin ve karıştırın.
10. Bir kasenin içinde salçayı sulandırın ve tavanıza iyice yayın.
11. Patlıcanları dizin ve içlerini kıyma ile doldurun.
12. 180 derecelik fırında pişirin.
|
|
Karnıyarık Tarifleri Migros Yemek Tarifleri
|
|