|
|
Karpuz Macunu (Kıbrıs) |
|
portakal çekirdeği
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2015
Mesajlar: 33 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc130677
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2017
8,776 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://gurmekibris.com
1 adet orta boy karpuz
Yarım kg sönmemiş kireç
Su
3 adet limonun suyu
Bir buçuk kg tozşeker
1 adet çubuk vanilya
Karpuz kabuklarının yeşil kısımlarını düzgün bir şekilde soyun. 7×4 cm büyüklüğünde parçalara ayırın. Genişçe bir kaba koyun. Üzerine sönmemiş kireci ilave edin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Arada bir karıştırarak, 2 saat bekletin. Karpuz kabuğu parçalarını teker teker bol suyla yıkayın. Tekrar genişçe bir kaba aktarın. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Kabuklar yumuşayana dek kaynatın. Soğuk sudan geçirdikten sonra bir kaba su ekleyin. Limon suyunu ilave edin. Yarım saat bu şekilde bekletin. Tekrar suyla yıkayın ve geniş bir tencereye aktarın. Tozşekeri ve vanilyayı ekleyin. Şurup kıvamını alana kadar kısık ateşte kaynatın. Soğuduktan sonra şurubu ile birlikte kavanozlara doldurun.
|
|
Karpuz Macunu (Kıbrıs) Tarifleri Hatay Yemekleri
|
|