3 su bardağı doğranmış ve çekirdekleri ayıklanmış karpuz
1 su bardağı yoğurt (süzme yoğurt ya da tam yağlı tercih edilir)
3-4 yemek kaşığı bal veya toz şeker (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya özütü(İsteğe bağlı)
Karpuzu doğrayın ve çekirdeklerinden ayıklayın.
Bir blendera karpuzları koyup püre haline getirin.
Üzerine yoğurt, bal (veya şeker), limon suyu ve vanilyayı ekleyin. Tekrar karıştırın.
Karışımı tatlandırmak için tadına bakın, gerekirse biraz daha bal/şeker ilave edin.
Karışımı hava geçirmez bir kap ya da dondurma kabına dökün.
Dondurucuya koyun ve her 30-60 dakikada bir karıştırarak 4-5 saat kadar bekletin. (Buz kristali oluşumunu azaltmak için.)
Kıvam aldıktan sonra kaşıkla servis yapın.
Not: Daha kremsi bir doku isterseniz 1/2 su bardağı krema da ekleyebilirsiniz. Vegan yapmak isterseniz yoğurt yerine hindistancevizi yoğurdu kullanabilirsiniz.

|