Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Karpuzlu Dondurma (Yoğurt)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Bademli Dondurma Tarifleri
Cevizli Dondurma Tarifleri
Çikolatalı Dondurma Tarifleri
Çilekli Dondurma Tarifleri
Dondurma Makinesi Tarifleri
Donma Tarifleri
Dövme Dondurma Tarifleri
Eskimo Tarifleri
Fıstıklı Dondurma Tarifleri
Frigo Tarifleri
Kahveli Dondurma Tarifleri
Kayısılı Dondurma Tarifleri
Limonlu Dondurma Tarifleri
Meyveli Dondurma Tarifleri
Muzlu Dondurma Tarifleri
Rokoko Tarifleri
Sakızlı Dondurma Tarifleri
Sorbe Tarifleri
Vanilyalı Dondurma Tarifleri
Vişneli Dondurma Tarifleri
Yoğurtlu Dondurma Tarifleri
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Karpuzlu Dondurma (Yoğurt)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1143
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc183341
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2025
5 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı doğranmış ve çekirdekleri ayıklanmış karpuz
1 su bardağı yoğurt (süzme yoğurt ya da tam yağlı tercih edilir)
3-4 yemek kaşığı bal veya toz şeker (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya özütü(İsteğe bağlı)

Karpuzu doğrayın ve çekirdeklerinden ayıklayın.
Bir blendera karpuzları koyup püre haline getirin.
Üzerine yoğurt, bal (veya şeker), limon suyu ve vanilyayı ekleyin. Tekrar karıştırın.
Karışımı tatlandırmak için tadına bakın, gerekirse biraz daha bal/şeker ilave edin.
Karışımı hava geçirmez bir kap ya da dondurma kabına dökün.
Dondurucuya koyun ve her 30-60 dakikada bir karıştırarak 4-5 saat kadar bekletin. (Buz kristali oluşumunu azaltmak için.)
Kıvam aldıktan sonra kaşıkla servis yapın.

Not: Daha kremsi bir doku isterseniz 1/2 su bardağı krema da ekleyebilirsiniz. Vegan yapmak isterseniz yoğurt yerine hindistancevizi yoğurdu kullanabilirsiniz.







Karpuzlu Dondurma (Yoğurt) Tarifleri Bademli Dondurma Tarifleri



(1 adet Karpuzlu Dondurma (Yoğurt) 2 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası