1+1/4 su bardağı su
60 gr (1 4 su bardağı) şeker 1
limonun suyu
1 karpuz (küçük küp biçiminde doğranıp, çekirdekleri ayıklanmış)
4 orta boy şeftali (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılarak dilimlenmiş)
4 büyük kayısı (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılarak dilimlenmiş)
3 orta boy armut (kabukları soyulup, sert kısımları ayıklanarak dilimlenmiş)
Su, şeker ve limon suyunu orta boy bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtunuz. Şeker eriyene kadar sürekli karıştırıp, sonra şurubu karıştırmadan kaynamağa bırakınız. Kaynayınca 5 dakika daha, rengi değişmeden koyulaşana kadar kaynatınız.
Tencereyi ateşten indirip, bir kenarda soğumaya bırakınız. Bu arada bütün meyveleri büyük bir servis kasesine koyup, yavaşça karıştırınız. Tenceredeki soğumuş şurubu meyvelerin üstüne döküp, 30 dakika buzdolabında soğutunuz.
Kaseyi buzdolabından çıkarıp, meyve kokteylinizi servis ediniz.
|