Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Diğer Konular > Kars Kaşarı (Kars) (1 adet - 3,632 defa bakıldı)

Kars Kaşarı (Kars)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kars Kaşarı (Kars)

istoş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.01.2015
Mesajlar: 30
Şehir: Şanlıurfa
Kısa URL: https://ml.md/lc131009
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2018
893 defa indirildi / yazdırıldı




Ömür Akkor

Kars kaşarı için muhakkak yaz aylarının çiçek sütü gerekiyor. Koyun ve sığır sütü karıştırılıyor ve kaynatıldıktan sonra ısısı 40 derece civarına düşürülüyor . İçerisine kursak ve şırdan mayası katılıp dinlendiriliyor. Bu hayvansal mayalar ayrıca koku ve aromasını da peynire bırakıyor. Daha sonra kazanların içine keten bezler atılıp peynirin suyu çektiriliyor. Çıkan peynir baskıya alınıp bir gece bekletilip iyice suyu alınıyor. Daha sonra 80 – 90 derecede kaynatılıp krom kalıplarda dinlendiriliyor. Eskiden kullanılan tahta kalıpları artık kimse kullanmıyor nedeni ise soğuk hava depoları olmadan önce bu yöntemin kullanılıyor olması yani soğuk hava depolarında dinlenmesi için çinko kapları daha uygun olduğu belirtiliyor. Ancak tahta kaplar asidi emdiği için daha da lezzetli sonuç verdiği söyleniyor. ( ve bir kez daha nerede eski kaşarlarımız diye hayıflanılıyor.) – 5, - 10 derecede bekletilmeye alınıyor ve tadı yerine geliyor.
Kars kaşarı mart ve nisan aylarında yapılmaya başlanıp eylül ve ekim ayları dibi satılmaya başlanıyor.






Kars Kaşarı (Kars) Tarifleri Diğer Konular



(1 adet Kars Kaşarı (Kars) 3,632 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort