|
|
KAŞARLI KARNIYARIK |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc47160
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2010
2,201 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
5 adet patlıcan
3 çorba kaşığı tuz (patlıcanları suda bekletmek için)
1 su bardağı YONCA Ayçiçek yağı
2 orta boy soğan (doğranmış)
3 çay kaşığı YONCA Sarımsak ezme
250 gr. Kıyma
2 orta boy domates
Maydanoz
1/2 çay kaşığı tuz
Karabiber
1 su bardağı su veya et suyu
Dereotu
200 gr. kaşar peyniri
Hazırlanış:
Patlıcanların saplarını kısaltın ve kabuklarını alacalı soyun. Alta geçmeyecek şekilde boydan boya çizin. Bir tavaya 1 bardak YONCA Ayçiçek yağını koyun ve patlıcanların her iki yanı da iyice yumuşayıncaya kadar kızartın. Kızarmış patlıcanları tavadan alıp, peçete üzerine koyarak fazla yağını alın. Yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları kızgın yağa ilave edip, yumuşayıncaya kadar sürekli karıştırın. Kıymayı ilave edip, birkaç dakika kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, karıştırarak pişirin. Küp küp doğradığınız domatesi ilave edin ve birkaç dakika domates suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın, kıyılmış maydanoz, tuz ve biberi ilave edip, karıştırın. Kızartılmış patlıcanları bir tepsiye dizin ve patlıcanların ortasındaki yarıkları maşa ya da çatal yardımı ile genişleterek hazırladığınız harcı doldurun. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Son olarak dilimlediğiniz kaşarları, karnıyarığın üzerine ilave ederek 5 dakika daha pişirin Fırından çıkarttığınız karnıyarıkları servis tabağına alın ve üzerine dereotu serperek sıcak servis yapın.
ML® Ciğerli Karnıyarık için tıklayın
|
|
KAŞARLI KARNIYARIK Tarifleri Yonca Yemek Tarifleri
|
|