|
|
Kaşarlı Katlama Börek |
|
müşteri
Aşçı
Kayıt: 16.04.2009
Mesajlar: 16 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc35477
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2009
1,949 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Arası için:
Yarım paket eritilmiş margarin
İçi için:
1 su bardağı kaşar rendesi
1 su bardağı beyaz peynir rendesi
1 adet yumurta beyazı
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Hamur yoğrulur, 1 saat dinlendirilir. Sonra ikiye ayrılır. İlk parça unlu zeminde olabildiğince ince açılır. Yüzeyine margarin sürülür. Zarf gibi katlanır. Tekrar margarin sürülür. Tekrar zarf gibi katlanır. sonra 8 kare parçaya kesilir. Ortasına peynirli iç konur ve tekrar zarf gibi katlanır. Diğer hamurda aynı şekilde hazırlanır. Kat yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarızı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
ML® Kaşarlı Ekmek Böreği için tıklayın
|
|
Kaşarlı Katlama Börek Tarifleri Açma Börek Tarifleri
|
|