Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kete Tarifleri > KAŞARLI PATATESLİ POĞAÇA (1 adet - 56,700 defa bakıldı)

KAŞARLI PATATESLİ POĞAÇA


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KAŞARLI PATATESLİ POĞAÇA

Sezen
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.01.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Bayburt
Kısa URL: https://ml.md/lc45837
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2010
4,223 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı yoğurt suyu (veya normal su)
1 adet yumurta
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
içi için;
3 adet orta boy üstü haşlanmış patates
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 çorba kaşığı beyaz peynir
tuz
karabiber
üzeri için;
çörekotu

Karıştırma kabına sıvı yağı, yoğurdu, yumurtanın akını, kuru mayayı, tuzu, yoğurt suyunu, yoksa ılık suyu koyup, çırpma teliyle karıştırıyoruz. Peşinden un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz. 2 dk. kadar yoğurup, üzerine nemli bir bez örterek dinlendiriyoruz. Önceden haşlanmış, soğumuş patateslerin kabuklarını soyup rendeliyoruz. Üzerine rende kaşar, rende beyaz peynir, tuz, karabiber ilave edip, karıştırıp, hazır hale getiriyoruz. Cevizden büyük parçalara böldüğümüz bezeleri, yuvarlayıp çay tabağı büyüklüğünde elimizle açıp, içlerine hazırladığımız patatesli harçtan koyup, hamurun uçlarını birleştirip, yuvarlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine birleştirdiğimiz yerler alta gelecek şekilde diziyoruz. Ayırdığımız yumurta sarısına 2 kaşık yağ koyup, karıştırıp fırça ile poğaçaların üzerine sürüp, en son çörekotu serpip, 10 dk. ılık ortamda mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dk. pişiriyoruz.


ML® Kaşarlı Lokum için tıklayın






KAŞARLI PATATESLİ POĞAÇA Tarifleri Kete Tarifleri



(1 adet KAŞARLI PATATESLİ POĞAÇA 56,700 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort