Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Fransız Yemekleri > KASEDE KIYMALI PATE (1 adet - 65,035 defa bakıldı)

KASEDE KIYMALI PATE


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KASEDE KIYMALI PATE

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc61492
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2011
2,639 defa indirildi / yazdırıldı




Böreği:
250 gr (2 su bardağı) un (ılık)
kahve kaşığının ucuyla tuz
250 gr tereyağı (soğuk ve sert)
1 tatlı kaşığı limon suyu
125 gr (1/2 su bardağından biraz fazla) su (çok soğuk)
1 yumurta (1 çay kaşığı tuzla dövülmüş)
Harcı:
500 gr kıyma
1/2 su bardağı su
15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı
1 küçük soğan (ince doğranmış)
75 gr mantar (kıyılmiş)
1 su bardağı beşamel sos
125 gr (1/2 su bardağı) krema
1 kahve kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı karabiber

Hamuru hazırlamak için unu ve tuzu orta boy bir kaseye eleyip, bir çorba kaşığı yağ keserek parmaklarmızla una yediriniz. Limon suyunu suyla karıştırıp, unun ortasını çukurlaştırarak, sıvının üçte ikisini içine akıtınız. Bıçakla karıştırıp, hamur olmaya başlayınca, kalan sıvıyı da katınız.
Hamuru unlanmış hamur tahtasına koyup, 2 dakika avuçlarınızla yoğurunuz.
Hamuru 1,5 cm kalınlığında kare biçiminde açınız; kalan yağı bir mumlu kağıdın araşına koyup, merdane ile hafifçe düzleştiriniz.
Yağı, mumlu kağıdın arasından alıp, hazırladığınız kare biçimi hamurun ortasına koyunuz. Hamuru üstüne kapatarak paket yapınız. Hamur paketini mumlu kağıda sarıp, 15 dakika buzdolabında bekletiniz.
Hamur tahtanızı hafifçe unlayınız. Hamuru buzdolabından alıp mumlu kağıdı çıkarınız. Hamuru kat yeri size dönük olarak koyup, merdaneyi bastırarak hamuru kenarına kadar 4 kez açıp düzleştiriniz. (Hamurun bu işlem sonunda 1,5 cm kalınlığında dörtgen biçiminde olması gerekir.) Hamuru dikkatlice üçe katlayıp düzgün bir paket yaparak kenarlarını bastırıp yapıştırınız. Hamuru çevirip yeniden açarak üçe katlayınız. Mumlu kağıda sarıp 15 dakika daha buzdolabında bekletiniz.
Hamuru buzdolabından çıkarıp açarak üçe katlayınız. Çevirip yeniden açarak tekrar üçe katlayınız. Mumlu kağıda sarıp buzdolabında 15 dakika bekletiniz. Bütün bu işlemi bir kez daha tekrarlayınız.
Hamuru buzdolabından çıkarıp hafif unlanmış hamur tahtasında 1,5 cm kalınlığında kare biçiminde açıp, 6 cm'lik yuvarlak hamur kesiciyle hamuru, birbirine elden geldiğince yakın olarak kesiniz.
Fırın tepsisinin üstüne soğuk su serpip nemlendiriniz. Kestiğiniz yuvarlak hamurları üstüne dizip, 3,5 cm çapında hamur kesici ile ortalarını oyarak kapak çıkarınız. (Oyarken dibini delmemeye dikkat ediniz.) Çıkardığınız kapakları bir kenara koyunuz.
Tepsiyi buzdolabına koyup 15 dakika bekletiniz.
Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220"C) getirip ısıtınız.
Tepsiyi buzdolabından alıp fırının üst tarafında 15-20 dakika, börekler nar gibi kızarana kadar pişiriniz. Tepsiyi fırından çıkarıp, börekleri tel ızgara üstünde tamamen soğutunuz. Bıçağın ucuyla ortalarındaki kapağı kaldırıp, içinde yumuşak hamur kalmışsa çay kaşığıyla çıkarınız.
Harcı yapmak için yağı küçük bir tencerede eritiniz.
Soğanları katıp, kısık ateşte; 10 dakika, arasıra karıştırarak pişiriniz. Mantarları ekleyip 5 dakika daha pişirerek, kıymayı katıp kavurunuz tencereyi ateşten indiriniz.
Beşamel sosu orta boy bir tencereye koyup, küçük tenceredeki soğan-mantar-kıyma karışımına, kremayı akıtınız. Tuz ve biber koyup tadarak, gerekiyorsa biraz daha baharat ekleyiniz.
Börekleri yeniden tepsiye dizip, tenceredeki harcı içlerine doldurunuz. (Börekleri taşarcasına doldurmak gerekir) Kapaklarını örterek üstlerine maydanoz serpiniz.
Tepsiyi fırına verip, börekler ve harç ısınana kadar 10 dakika pişiriniz. Kase böreklerinizi fırından çıkarıp servis ediniz.

Not: Böreğin hamurunu hazırlamak güç değildir; ama çok dikkat istediğinden en az 1-2 saatinizi alacaktır. Sıcak günlerde en iyi vakit, mutfağın fazla sıcak olmayacağı sabahın erken saatleridir. (Mutfak çok sıcak olursa hamur yapış yapış olur ve güç açılır.)
Kullanacağınız gereçlerin (kase, hamur tahtacı, merdane) ve ellerinizin soğuk olması gerekir. Yağ soğuk ve sert (ama kaskatı değil) olmalıdır; yağ çok sertse mumlu kağıdın arasına konup, merdane ile 2-3 kez yuvarlanıp yumuşatılmalıdır.
Açış yöntemi çok önemlidir. Merdaneyi aynı ölçüde bastırıp kendinizden dışarı doğru ve hep aynı yönde açmak, hamurun sonuna geldiğinizde kaldırıp tekrar başlamak gerekir (Hamur geri geri açılmamalı, merdane yağın hamurdan çıkmasına yolaçacak derecede bastırılmamalıdır).
Ayrıca hamurun öteki yüzü çevrilmeyip hep aynı yüzünden açılmalı, hamur bir yerinden çatlarsa, üstüne un serpilip buzdolabında 15 dakika bekletilmelidir. Pişmemiş börek hamuru buzdolabında mumlu kağıda sarılı olarak 24-28 saat kalabildiğinden, önceden hazırlayabilirsiniz. Ayncak kase böreklerini bir gün önce pişirip, hava geçirmeyen bir kapta da saklayabilirsiniz.






KASEDE KIYMALI PATE Tarifleri Fransız Yemekleri



(1 adet KASEDE KIYMALI PATE 65,035 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort