Kullanılacak malzeme: 10 yumurta, 2 limon, 1 1/4 su bardağı tozşeker, 100 gr tereyağı.
Yapılışı: Limonlar bol suda iyice yıkandıktan sonra kabuklan, beyaz kısmı karıştırılmadan, iyice rendelenir. Sonra kabukların üzerine limonların suyu dökülür. Yumurtaların sarıları porselen bir kaba konur. Üzerine şeker eklenerek telle iyice çırpılır. Şeker eriyip, yumurtanın sarısı beyazımtırak bir renk alınca, çırpmaya ara vermeden azar azar limon suyuyla limon kabuklan katılır. Bir tencerenin içine porselen kâsenin yansına gelecek kadar su konup ateşe oturtulur. Tenceredeki su kay-nayınca kâse bunun içine konur ve karışım çırpmaya ara verilmeden biraz ılıtılır. Bu işlem yapılırken kaynayan suyun kâsenin içine sıçramamasına dikkat etmek gerekir. Porselen kâsedekiler ılıyınca hafifçe eritilmiş tereyağı katılır. 1-2 defa daha çırpılarak yağ kanşıma yedirilir sonra kâse kaynar sudan çıkarılır. Diğer tarafta yumurtaların akları çırpılarak kar gibi beyaz bir köpük haline getirilir. Sonra bu köpük, soğumuş kremaya azar azar katılarak karıştırılır. Tatlı cam bir kâseye veya küçük kâselere konduktan sonra buzdolabına kaldırılır ve gerektiği zaman soğuk olarak servis yapılır.
|