|
|
KATI MUHALLEBİ |
|
Cenk Nizipli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.12.2007
Mesajlar: 65 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc19905
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2007
4,870 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 lt. süt
150 gr. şeker
100 gr. pirinç
1 kaşık nişasta
1 yumurta sarısı
1 kahve fincanı gülsuyu
Biraz vanilya
1 Pirinci yıkayıp el dayanacak sıcaklıktaki suyu pirinçlerin üzerini geçecek kadar koyup 1 saat bekletiniz.
2 Sonra suyunu süzüp iyice kuru bezle kurulayıp havanda döverek toz haline getiriniz, (veya kahve makinasmda çekerek).
3 Geçmiyen pirinç tanelerini tekrar döğüp hepsini süte geçiriniz (bu şekilde geçirmeğe subye denir).
4 Şekeri de ilave edip ateşe koyunuz.
5 Telle karıştırarak koyulaştırınız.
6 Ayrı bir kapta 1 kaşık nişastayı, yumurta sarısı ile karıştırıp 1/2 bardak su koyarak iyice eziniz.
7 Kaynamakta olan muhallebiye döküp 1-2 defa daha kaynatınız.
8 Ateşten alıp hafif yağlanmış bir tepsiye 1,5-2 parmak kalınlığında dökünüz.
9 İyice soğutup birer kişilik karelere veya baklavalara kesip tabağa alınız.
10 Sofraya alacağınız zaman üzerine gül suyu döküp pudra şekeri serpiniz.
ML® Katı Muhallebi için tıklayın
|
|
KATI MUHALLEBİ Tarifleri İrmik Tatlısı Tarifleri
|
|