İç harcı için:
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım demet pazı
Hamuru için:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
2 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
3 adet yumurtanın akı
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı susam
Yoğurma kabının içine yoğurdu, yumurta aklarını ve tuzu koyup karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutun. Üzerini örtüp 20 dakika kadar dinlendirin.
Pazıları ayıklayıp yıkayın ve ince ince doğrayın. Sıvı yağla birlikte tencereye soğanları koyup, karıştırarak kavurun. Pazıları, tuzu ve karabiberi de katarak, 5 dakika daha kavurup ateşten alın.
Dinlenen hamurdan iki adet beze yapıp, oklava ile hazır yufka boyutunda açın. Susamla karıştırdığınız sıvı yağın yarısını üzerine gezdirin, dörde katlayıp tekrar açın. Açılan yufkayı tepsiye yayın. Üzerine iç harcını ekleyin. Diğer yufkayı da aynı biçimde hazırlayarak harcın üzerini bu yufkayla kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün. 175 dereceye ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirip sıcak olarak servise sunun.
|