Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Marmelat Tarifleri > KAVUN MARMELÂDI (1 adet - 75,966 defa bakıldı)

KAVUN MARMELÂDI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Marmelat Tarifleri
Reçel Tarifleri
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KAVUN MARMELÂDI

zafira
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
Kısa URL: https://ml.md/lc13780
Gönderme Tarihi: 16.May.2007
2,632 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme:
Olgun, ama sert etli kavun,
toz şekeri,
limon.

Yapımı: İstediğiniz kadar kavunu kabuklarından ayırın, çekirdekleriyle çekirdek yataklarını çıkarın. Sonra kavunların bu etli kısımlarını tartın. Bunların ağırlığınca toz şekerini, bir kayık tabağa dilim dilim dizeceğiniz kavunların üzerine yayarak dökün. Toz şekerinin üstüne yarım limonun suyunu da püskürttükten sonra kayık tabağı, üstünü naylonla örttükten sonra buzdolabına kaldırın.
Buzdolabında bir gün kalacak olan şekerli kavunu, ertesi gün alüminyum bir tencereye koyun. Her iki kilo kavuna bir limon hesabiyle limonları bütün olarak iyice yıkayın. Kabukları iyice temizlendikten sonra bu limonları dilim dilim kesin. Çekirdeklerini çıkarın ve bunları kavunların üstüne dizin.
Tencereyi hafif ısılı bir ateşe oturtun. Kavunun marmelât kıvamına gelinceye kadar kaynatın (Bunu anlamak için tencereden kaşıkla şerbetten veya marmelâttan biraz alıp eğik bir düzeyde tutacağınız tabağın üst tarafına boşaltın. Şerbet ya da marmelât hemen akarsa daha olmamıştır, çok ağır bir şekilde süzülürse kıvamı tamam elemektir.)
Marmelât pişince tencereyi ateşten indirin. İyice kurutulmuş, temiz ve kapaklı kavanozlara boşaltın. Marmelâtlar iyice soğuyunca kavanozları, kapaklarını örttükten sonra serin bir yere kaldırın. İstediğiniz vakit kavanozlardan küçük servis kâselerine boşaltacağınız kavun marmelâtlarını taze yapılmış gibi yersiniz.






KAVUN MARMELÂDI Tarifleri Marmelat Tarifleri



(1 adet KAVUN MARMELÂDI 75,966 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort