|
|
Kavurma Kıymalı Kebap |
|
kikirik
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.05.2009
Mesajlar: 23 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc36460
Gönderme Tarihi: 16.May.2009
2,306 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet bayat ekmek
350 gr kıyma
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı et suyu
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Önce ekmek dilimlenir, dış kabuğu çıkarılır. Sonra küp küp doğranır. Bir fırın tepsisine dizilir. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Bu arada yağlı kıyma tavaya konur. Üzerine pul biber, tuz ve karabiber eklenir ve tane tane olacak şekilde kavrulur. Kızarmış ekmekler büyük servis tabağına sıkı sıkı dizilir. Üzerine et suyu gezdirilir. Sonra sarımsaklı yoğurt yayılır ve kavrulan kıyma bırakılır.
|
|
Kavurma Kıymalı Kebap Tarifleri Kebaplar
|
|