1 kg ıspanak
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
150 gram kavurma
4 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
İnce doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Ayıklanıp yıkanmış ıspanağı, irice koparıp yağa ekleyin ve kavurun. Tuz, karabiber ilave edip, 10 dakika tencerenin kapağını kapatmadan pişirin (bu işlemleri geniş, büyük bir tavada ve yüksek ateşte yaparsanız, ıspanak suyunu çok salmaz). Kavurmayı ekleyin. Ispanağın arasına gözler açıp, yumurtaları kırın. Akını çok pişirmemeye dikkat edin. Ocağı kapatınca üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
|